Hétvégén lezajlott a Kövesd a Kutatókat! verseny döntő fordulója. A döntőben 14 hazai és 4 határon túli iskola képviseltette magát. A verseny szervezője és lebonyolítója Dr. Mari László, a 2012-es és 2014-es expedíció tagja, valamint Vasváry Kinga a verseny helyszínéül szolgáló Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanára volt. A zsűri tagjai az expedíció tagjai Dr. Nagy Balázs, Heiling Zsolt, Dr. Nemerkényi Zsombor és Kálló Péter voltak.

Nagy örömünkre szolgált, hogy munkánkat ilyen sokan kísérték figyelemmel és ennyi lelkes tanuló indult el versenyünkön! 36 településről 54 felkészítő tanár 53 iskola 140 csapata vett részt a versenyen. A hazai csapatok mellett 6 Romániai városból neveztek a versenyre!

A honlapunkon található táblázatban zölddel jelölt csapatok (a kiírásnak megfelelően a 3 legjobb általános iskolai, illetve a 3 legjobb középiskolai csapat, akár egy iskolából, és a mezőnyhöz képest a további 14 legjobb eredményt elérő csapat, de iskolánként legfeljebb egy-egy) jutottak tovább a döntőbe. A továbbjutott csapatok felkészítő tanárai hamarosan részletes tájékoztatást kapnak a döntő lebonyolításáról!

A döntő időpontja 2016. április 9. (szombat) 10 óra.

Helyszíne:  Szilágyi Erzsébet Gimnázium, 1016 Budapest, Mészáros utca 5-7.

Gratulálunk minden csapatnak és felkészítő tanáraiknak az elért eredményhez!

az expedíció tagjai

Támogatók

Kapcsolat

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

info [kukac] expedicio.eu

Hírlevél